Het komt helaas vaak voor. Een baby die voor of net na de geboorte komt te overlijden. Ook voor deze kinderen wordt er vaak een afscheidsplechtigheid gehouden.

Een beladen plechtigheid.

Verdriet en verslagenheid is dan het gevoel wat overheerst. Maar ook al is het leven voor een overleden baby of kind zo kort geweest, nog altijd valt er zoveel over te vertellen.
De verwachtingen en wensen die de ouders hadden, het beeld wat er in de loop van de maanden van hun kind is ontstaan. Grootouders die zich zo verheugd hebben op het opa of oma zijn. Ook voor deze baby´s maak ik een gedachtenisboekje, eventueel aangevuld met eigen teksten. In vroegere jaren werden deze kinderen vaak gelijk na de geboorte bij de moeder weggehaald en onder nummer op een begraafplaats begraven. Bij deze generatie vrouwen is er zoveel stil verdriet. Baby´s die letterlijk en figuurlijk doodgezwegen werden. Vanuit het diepst van mijn hart wil ik het verschil maken. Om deze baby´s te gedenken, te herdenken. Samen met de familie. Omdat ze hebben bestaan.