Verhaal schrijven
Verhaal schrijven

Uit het gesprek groeit een verhaal, een verhaal dat ik voor u zal gaan schrijven. Mooie, maar ook minder mooie momenten uit het leven. Ik zal voor u een verhaal schrijven bij uitvaart wat herkenbaar is voor iedereen die betrokken was bij hem of haar. “Niets dan goeds over de doden” wordt er dikwijls gezegd. Maar het is juist belangrijk om het verhaal laagdrempelig te houden. Gewoon, . . . gewoon. Juist dat maakt dat de mens achter het verhaal weer tot leven komt.

Een verhaal met een lach EN een traan.

Want zo is het leven tenslotte ook. Grote en kleine uitvaartondernemingen maken al jarenlang gebruik van mijn diensten. Ook kan ik rechtstreeks door families benaderd worden. Voor mij is het een groot voorrecht om dit werk te mogen doen, om zo dicht bij mensen te mogen komen in een zo kwetsbare periode.

Doordat er steeds minder kerkelijke uitvaarten plaatsvinden is er ruimte ontstaan om een andere invulling aan een uitvaart te geven. Meer en meer wordt er een beroep gedaan op professionele uitvaartsprekers die, ieder vanuit hun eigen achtergrond werken, en zo op een persoonlijke manier de plechtigheid zullen leiden. In mijn rol als uitvaartspreekster zorg ik ervoor, in samenwerking met de uitvaartleider, dat er een plechtigheid komt die zo persoonlijk mogelijk zal zijn.

Geen mens is immers hetzelfde. Geen plechtigheid is hetzelfde.